Guus MeewisDe deurzakkersJacqueline van der GriendToïne Haverkamp

“Jacqueline van der Griend”

Jacqueline van der Griend, is één van de leading ladies van de Nederlandse countryscene. Op acht jarige leeftijd begon haar muzikale loopbaan met het nemen van haar eerste gitaarlessen. Op haar vijftiende trad ze voor het eerst op met haar eerste band. Na in diverse pop-, rock- en coverbands te hebben gezongen, besloot ze de plaats van Ilse DeLange in te nemen in ‘s lands beste country band Cash On Delivery.

Tot op de dag van vandaag maakt zij nog steeds deel uit van Cash On Delivery als leadzangeres en akoestisch slaggitariste. Jacqueline treedt met Cash On Delivery op door heel Europa en de band heeft inmiddels meerdere albums gemaakt met voornamelijk eigen repertoire, waaronder een aantal nummers van Jacqueline’s hand. C.O.D heeft verscheidene malen de DCMA Award voor beste band(elektrische) mogen ontvangen. Het succes van C.O.D. komt o.a. door de muzikale groei van Jacqueline.

Zo ontving zij in 2000,2003, 2004, 2005 en 2007 tijdens de DCMA Awards de “Gram Award” voor beste Female Singer. Dit geeft duidelijk aan dat zij de heersende ‘Female Country Singer’ in Nederland is.

In 2003 brengt Jacqueline dit album uit met covers van haar idool Emmylou Harris. Hierop vindt u prachtige uitvoeringen van onder anderen ‘Juanita’, ‘Beneath still waters’ en ‘Long may you run’. Alleen de beste Nederlandse Country muzikanten worden voor dit album aangetrokken. Aan de vocalen wordt uiterste zorg besteed. Op dit album is duidelijk de liefde te horen voor Jacqueline’s idool Emmylou Harris. Gespeeld en gezongen zoals deze muziek bedoeld is, zonder de eigen identiteit van Jacqueline zelf te verliezen.

Naast haar optredens met C.O.D., treedt Jacqueline regelmatig op met Ruud Hermans. Vanaf het begin is er een bepaalde chemie tussen deze twee mensen geweest. Hoorbaar in het perfect samenvloeien van hun prachtige stemmen.

In 2006 wordt Jacqueline uitgenodigd om tijdens de Global Night op te treden in Nashville, midden op Broadway, dé muziekstraat in Nashville. Dit fantastische evenement gaat vooraf aan het grootste muzikale spektakel van Nashville, het CMA Music Festival. Naast het optreden in de wereldbekende Stage On Broadway heeft ze samen met Ruud Hermans, die haar gedurende deze optredens begeleidde, in het Blue Bird Café gezongen.

In 2008 heeft Jacqueline mee gewerkt aan Ruud Hermans album For Ever more. Waarop zij de duet stemmen heeft verzorgd voor de volgende juweeltjes ‘I will fly’, ‘Forever more’ en “Seven”.

Het hoogtepunt van 2010 is wel haar deelname aan de talenjacht van RTL4 The Voice of Holland. Waarin ze na “the blind audition” the battle aanging met uiteindelijk finalist Pearl.

Na The Voice of Holland is Jacqueline de studio ingedoken om haar singel ‘Car in a field’ op te nemen. Geschreven door de bekende country zanger, writer en producer Rob Crosby. Er zijn plannen om een heel album uit te brengen.