Guus MeewisDe deurzakkersJacqueline van der GriendToïne Haverkamp

De Deurzakkers

Het duo ‘De Deurzakkers' is een begrip in ons land als het gaat om feest, het maken van stemming.
Feesten en partijen zijn steevast een succes als Clemens van Bracht en Willem van Schijndel op het podium verschijnen. En dat al 33 jaar lang! Het repertoire van ‘De Deurzakkers' liegt er niet om en het moet al gek gaan wil je geen nummer van de heren mee kunnen zingen.

Het is allemaal begonnen met een idee van Willem in februari 1974: ‘Zak es lekker door'.
“We gaan een plaatje maken”, zei hij destijds tegen Clemens van Bracht waarmee hij in een grammofoonplatenzaak in Den Bosch “Oeteldonk“ werkte. Uiteindelijk werd “Zak es lekker door“ in samenwerking met hofkapel de Kikvorschen, FC Den Bosch en Jan Vis, die de weg naar Hilversum kende, in 1975 een Top-10 hit en bekroond met de carnavalskraker van het jaar.
“De Deurzakkers“ waren geboren en ze hadden meteen de smaak te pakken, maar ervaring en de juiste liedjes bleken echter te ontbreken waardoor het succes enkele jaren beperkt bleef tot enige bekendheid in de regio. Waren zij een eendagsvlieg?

Neen! In 1983 was het opnieuw raak met “Waar is de steek van de keizer“, een cover van het populaire liedje uit de film “De Boezemvriend”. De B-kant van deze single, ‘La-la-la van Strauss,' ook wel de Straussmedley genoemd, is tot op de dag van vandaag een ongekend succes tijdens optredens en uitermate populair in voetbalstadions in Nederland, België en zelfs in Duitsland.
Vanaf dat moment was het steevast raak en werd traditioneel bijna jaarlijks een carnavalsliedje afgeleverd en ontstonden hits zoals o.a “Het feest kan beginnen”, “Doe ze thuis de hartelijke groeten”, en “Geef ons de sleutel maar”. In 1990 wordt de CD “Tropical Party” uitgebracht, een aaneenschakeling van een aantal hits in een tropisch jasje en 2 nieuwe songs te weten: “Het is hier binnen beter dan buiten” en “Doe 'n stapje naar voren”.

Hun jarenlange investering wordt beloond met een 45 minuten lange TV special bij Veronica.
Enkele jaren later, in 1995, wordt de CD “Partyhits” uitgebracht, de allergrootste Nederlandstalige hits in medley vorm. Dit CD concept is nog steeds een schot in de roos en de medley's zijn een enorme toegevoegde waarde tijdens optredens. Ook al doen ze hun naam wel eens eer aan, het serieuze aspect blijven ze inzien. Er moet immers keihard gewerkt blijven worden om de formule, maar ook de optredens te kunnen continueren. ‘Feest in de tent' is en blijft het uitgangs¬punt van “De Deurzak¬kers" en die intentie heeft het duo nog steeds. Het hele jaar door worden optredens verzorgd in Nederland en België, maar ook ver daarbuiten. “Hollanders houden van haring, op tijd een borrel en een feestje, en gezellige liedjes die ze mee kunnen zingen”. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de heren ook regelmatig te gast zijn op Oranjefeesten, maar ook speciale feesten of gelegenheden bij Nederlanders die in het buitenland wonen en werken. Met hun lijflied “Het feest kan beginnen want wij zijn binnen” reisden ze afgelopen jaren meerdere malen af naar o.a. Oostenrijk, Zwitserland en Spanje, maar ook Curaçao, Singapore, Mexico en de USA.

Ook in de zomermaanden zitten Clemens en Willem niet stil. Naast de reguliere optredens in allerlei gelegenheden trekken ze sinds 2003 met hun eigen campingstoer in de maanden juli en augustus door het hele land. Het aantal optredens van dit spektakel groeide van 13x in het eerste jaar naar maar liefst 30x in de afgelopen zomer.

Met "Hedde gij nog aajer in de koelkast" scoorden ze de “Carnavalskraker van 2007” en werd het startschot gegeven van, "3 x11", 2007 – 2008 het jubileumjaar van de Deurzakkers.
Momenteel zijn de heren druk bezig met hun nieuwe CD sgl “Houdoe” en met de opnamen voor een nieuwe CD met uitsluitend Hollandse Hits Medley's, “Party Hits” deel 2, welke medio april / mei zal verschijnen.

Voor meer informatie over De Deurzakkers klik dan hier.

Downloads

Glandigo Music

Mega-Media

538 Downloads

538 Downloads - Tropical Party

iTunes